Amchi Lobsang Rabjee – Zdravie tela a mysle

Loading Map....

Dátum/čas
Date(s) - 17/11/2018
10:00 - 16:00

Miesta konania
Hotel Apollo


Tibetský lekár – mních a lekár kláštora Ganden v Tibete – Amchi Lobsang Rabjee 

  v Bratislave

 Zdravie tela a mysle podľa tradičnej tibetskej medicíny

Sila metabolizmu, trávenia a základné životné energetické kanály

Jednodňový seminár

Tradičná tibetská medicína

Tibetská medicína je starobylá veda o liečení, založená na pochopení vzájomnej závislosti medzi telom a mysľou. Podľa tibetskej medicíny má mentálne zdravie a blahobyt veľký vplyv na to fyzické. Tradičná tibetská medicína je veľmi úzko prepojená s filozofiou tibetského budhizmu. Holistický a celostný pohľad, hlboké poznanie pôvodu chorôb sa dopĺňa s presnou diagnostikou a liečbou pacienta. Pri liečbe sa používa kombinácia byliniek (bylinkových tabletiek), zmeny stravovacích návykov, zmeny myslenia a chovania, tiež akupresúra a liečivé meditácie. Pri diagnostikovaní je dôležitým zdrojom pulz.

Tradičná tibetská medicína predpokladá, že v našich kanáloch tela tečú tri esencie – vietor, žlč a hlien.  Tieto zásobujú telo krvou, vitamínmi, hormónmi, minerálmi a pod. Samotné telo je stvorené z elementov ohňa, zeme, vody, vetra a priestoru. Ak je ktorýkoľvek z týchto elementov v nerovnováhe, ovplyvní nás to na fyzickej aj mentálnej úrovni.

Zdravie človeká závisí od fyzickej telesnej teploty, ale tiež od pochopenia zažívania a trávenia určitej osoby. Najmä oheň trávenia alebo jeho sila sa priamo viažu k trom telesným esenciám – tekutinám. Všetky choroby majú svoj pôvod v nevedomosti, čím viac takýchto súvislostí spoznáme a pochopíme, tým menej nás bude ovládať nevedomosť a choroba.

Energia a sila nášho fyzického tela je ovplyvnená teplotou nášho tela. Keď je teplota vyrovnaná a stabilná, nie ste unavený. Ale chýbajúce teplo v tele vedie k ochoreniu a nedostatku energie. Korene nášho telesného tepla v celom tele, od temena hlavy až po palec na nohe sú ukotvené v žalúdku…..

Keď sa chcete dozvedieť viac o fungovaní nášho mentálneho a fyzického zdravia z pohľadu tibetskej medicíny, nenechajte si ujsť výnimočnú príležitosť a príďte načúvať Amchi Lobsang Rabjeemu

Čas : sobota 17.11.2018 – od 10.00 – 15.30

Miesto :  Sála Levante, Apollo Hotel, Dulovo nám. 1, Bratislava

Cena: 95 eur

Rezervácia a predaj lístkov

  • Možnosť zakúpiť lístok pri podujatiach (meditáciách) v klube Maitrí
  • Rezervácia lístkov e-mailom na maitri@maitri.sk – uveďte meno, počet lístkov a kontakt (rezervácia je definitívne platná po uhradení sumy)
  • Uveďte vždy Vaše meno, mailový kontakt a požiadavku na počet rezervovaných lístkov
  • Priamo pred podujatím na mieste

 Inštrukcie k platbe

  • Platbu v adekvátnej výške podľa počtu účastníkov zaslať na č.ú. SK13 0200 0000 0035 66077158
  • Do správy pre prijímateľa uveďte: meno a počet kupovaných lístkov napr. FeroMrkvicka- 4x.
  • Ako variabilný symbol uveďte dátum narodenia – len deň a mesiac – napr. 2307
  • Po obdržaní platby Vám na Vami uvedenú mailovú adresu potvrdíme obratom jej prijatie a zaregistrovanie účasti
  • Registrácia je platná po uhradení poplatku. Lístky budete mať rezervované a vyzdvihnete si ich v obálke so svojím menom  a variabilným symbolom  na mieste priamo pred podujatím po predložení dokladu o zaplatení (resp.dokladu potvrdzujúceho Váš variabilný symbol)

Iné informácie

Potrebné doniesť si podložku na sedenie na zemi.

Seminár bude tlmočený z tibetštiny do angličtiny (nie do slovenčiny, avšak pri niektorých termínoch vám poradí prísediaca tlmočníčka).

V cene lístka je zahrnuté malé občerstvenie cez prestávky – čaj, káva, voda, koláčik (nie obed)