Tulku Lobsang – Bliss – Vnútorné šťastie a blaženosť

Loading Map....

Dátum/čas
Date(s) - 15/08/2019 - 18/08/2019
Celodenná

Miesta konania
Zámok Smolenice


Rinpoche Tulku Lama Lobsang

Tibetský duchovný vodca

8. reinkarnácia Tibetského lámu Nyentse

Budhistický majster, učiteľ, liečiteľ, lekár tradičnej tibetskej medicíny a astrológ

Bliss – Naša vnútorná sila dokonalého šťastia a blaženosti

4 dňový pobyt o učení tantrického Budhizmu

Kvôli medzinárodnému záujmu a výnimočnému – ojedinelému obsahu seminára, uvádzame jeho obsah v angličtine (červeným) aj slovenčine (čiernym) Seminár bude tlmočený z angličtiny do slovenčiny.

Meditácia a učenie Bliss je učením o dokonalom šťastí a blaženosti, je cestou, ako sa oslobodiť od podmieneného šťastia. Je cestou k oslobodeniu sa od všetkého. Cez ňu vieme dosiahnuť nezávislé, dokonalé absolútne šťastie a pokoj. V našom bežnom živote vieme preciťovať šťastie na fyzickej úrovni. Dokonalé šťastie obsiahne všetkých 5 elementov. Je pocitom blaženosti a lásky. Čím viac blaženosti a šťastia precítime, tým menej budeme cítiť rozdiel medzi JA a TY. Pocity pripútanosti, závislosti, túžob, hnevu zmiznú. Naše negatívne emócie sa začnú zmenšovať a strácať.

Bliss je vzácnou technikou tradície Tantrického budhizmu, ktorá pracuje s najjemnejšími energiami tela, systémom energetických kanálov, čakier, pohybom živlu vetra v tele a s jeho substanciami. Techniky Bliss využívajú kombináciu pohybu, dychu, vizualizáce, meditácie a tiež techniku Tummo – ovládanie vnútorného elementu ohňa. Zobudíme oheň Tummo v nás, necháme ho rozšíriť sa do celého tela. To zahreje krv a spáli naše staré bloky. Cez túto techniku budeme aktivovať Bliss – dokonalé sťastie a blaženosť, ktorá je úplne iná a vysoko nad jednoduchou fyzickou rozkošou. Keď dosiahneme tento stupeň blaženosti a dokonalého šťastia,  naša koncepčná myseľ sa zredukuje a naše plné vedomie, najhlbšie uvedomenie sa zvýši. Bliss – dokonalé šťastie a blaženosť nás vynesie mimo našich myšlienok, do čistej prázdnoty mysle.

Tieto cvičenia a techniky nás nabijú vo všetkých smeroch – nabijú naše telo, našu myseľ, zvýšia našu energiu. Na fyzickej úrovni zabezpečia hormonálnu rovnováhu, zlepšia metabolizmus. Budeme pracovať s energetickým telom, otvárať kanály, čakry, tajné dvere k našej skrytej podstate. Hlboko sa dotkneme našej mysle, stane sa jasnejšou, pokojnejšou, vnímavejšou a prebudenou, schopnou vniknúť do pravej podstaty všetkých javov

Tulku Lobsang sa venoval technikám a cvičeniu Bliss významnú časť svojho života. Sú jeho vysokou špecializáciou. Dostalo sa mu s tomto smere veľa učení mnohých budhistických línií a majstrov a on toto vzácne učenie šíri ďalej s veľkou múdrosťou a hlbokou zručnosťou. Dostať učenie Tummo a Bliss od takého významného majstra, akým je Tulku Lobsang, je neopakovateľnou skúsenosťou a vzácnou príležitosťou

The meditation of bliss is an important Buddhist meditation practice. Bliss is the only way to free ourselves from dependently arising happiness. It’s the only way to be free of everything. Through that we can experience the independent, absolute happiness. Peace is bliss. Right now we are only capable to feel happiness on a physical level. This happiness originates in the happiness of the five elements. This is the feeling of the simple bliss, the feeling of love.

The more bliss we feel, the less we differentiate between „I“ and „You“. Our feelings of attachment, desire and anger are reduced – therefore even our negative emotions become smaller and smaller. The practice of bliss is the best technique to overcome all our negative emotions.

Bliss is a precious practice from the Tantrayana tradition that works with the subtle body and its system of channels, chakras, winds and essence. Using a combination of movement, breath technique and visualization, we are able to generate our inner Tummo fire and spread it throughout the body. This warms our blood and burns our blockages. Doing this also begins to activate our bliss, which is something far beyond simple physical pleasure. When we have bliss, we reduce the conceptual mind, but increase our awareness. True bliss takes us outside of thought, into the emptiness of the mind.

This practice electrifies us on all dimensions—body, energy and mind. It works with the physical body by balancing the hormones and regulating the metabolism. It works with the energetic body by opening the channels and the chakras, which are the secret doors to our hidden nature. Our mind is also profoundly affected, becoming more clear, calm and aware, so we can achieve great insight into the nature of phenomena.

This practice is the specialty of Tulku Lobsang and he has focused on it for a great part of his life. He has received all kinds of lineages and teaches it with incredible skill and wisdom. Receiving Bliss from Tulku Lobsang is an incredibly precious opportunity—you will not find this anywhere else!

Čas / Time:     štvrtok (Thursday) 15.8.2019 – nedeľa  (Sunday) 18. 8.2019

  •                stretnutie a registrácia v mieste pobytu vo štvrtok max. do 16.00 (registration on the spot at 16.00 the latest)
  •                zahájenie učenia – štvrtok, 15.8. 2019 o 16.30 hod   (first teaching session starts on Thursday, 15. 08. 2019 at 16.30)                             
  •               ukončenie pobytu obedom v nedeľu o 14.00 (conclusion on Sunday at 2.00 pm after lunch)

Cena/Price:   závisí od zvoleného ubytovania /depending on acommodation option

Single room – jednoposteľová izba – 540 eur/osoba

Double room – dvojposteľová izba – 500 eur / osoba

Tripple room  – trojposteľová izba – 475 eur/ osoba

Cena  zahŕňa/The price includes

Ubytovanie – 3 nocľahy  s plnou penziou, občerstvením počas prestávok, program – učenie, meditácie a cvičenia, parkovanie na nádvorí zámku

Accommodation for 3 nights, full board, coffee breaks refreshments, teaching fees, meditations and practices, parking in the castle

Miesto/Place: Zámok Smolenice / Smolenice Castle, Slovakia

Pravidlá:

  • doniesť si podložku na sedenie na zemi, pohodlné športové oblečenie
  • pôda, kde je láma, sa podľa starých budhistických tradícií považuje za posvätnú, a preto na ňu nevstupujeme obutí – pred miestnosťou je potrebné sa vyzuť (topánky nechať pred miestnosťou, kde budú strážené alebo vložiť do ruksaka a zobrať si do miestnosti)

Informácie na maitri@maitri.sk alebo telefonicky na 0904 755 150

Information available on maitri@maitri.sk or by phone at 00421904755150

Váš záujem o podujatie nahláste mailom na maitri@maitri.sk. Následne Vám bude na Vašu mailovú adresu zaslaný prihláškový formulár, ktorý je potrebné dôsledne vyplniť, podpísať, oskenovať/odfotiť a zaslať nám elektronicky späť.

Tešíme na na výnimočné podujatie.