Rinpoche Tulku Lama Lobsang

Loading Map....

Dátum/čas
Date(s) - 23/04/2016 - 24/04/2016
Celodenná

Miesta konania
Crowne Plaza - Bratislava, Hodžovo nám. 2


Rinpoche Tulku Lama Lobsang v Bratislave

Tibetský duchovný vodca

8. reinkarnácia tibetského lámu Nyentse

Budhistický majster, učiteľ, liečiteľ, lekár tradičnej tibetskej medicíny a astrológ

 

2 dňový seminár – Tibetské budhistické učenie – Prebuď svoju myseľ a otvor srdce.

 

Preciťovanie súcitu je najlepšou metódou na prebudenie mysle. Súcitenie a pochopenie iných znamená úplne otvoriť svoju myseľ a srdce druhým. Hlboké vhľady, ktoré nájdeme aj v učeniach o transformácii mysle a v 8 veršoch o transformácii mysle, sú silnými nástrojmi, vďaka ktorým sa dokážeme otvoriť a prebudiť.

 

Sústredenie sa na seba, ego a sebaľútosť spôsobujú odlúčenie, izolovanosť v duši  a utrpenie. Keď priveľa rozmýšľame o sebe, neostáva nám dosť priestoru pre iných. Sústredenie sa na seba a sebaľútosť nám uzatvára srdcia a uspáva mysle, z čoho potom pramení naše ďalšie utrpenie aj utrpenie ostatných okolo nás. Sústredenie sa na seba a sebaľútosť je kráľom negatívnych emócií a je dobré sa ho zbaviť.

 

Najlepšou cestou k odstráneniu sústredenia sa na seba a odstráneniu sebaľútosti  je súcitenie s inými. Súcitenie je najlepšou metódou prebudenia mysle. Vyžarovať súcit a pochopenie je veľmi prospešné, lebo nás otvára. Až keď sa úplne otvoríme všetkým trpiacim a vnímajúcim bytostiam, začneme chápať hlboké prepojenie, ktoré nás spája. Len ak uplatňujeme súcitenie, môžeme porozumieť pravej podstate bytia.

 

Všetky bytosti, ktoré na ceste osudu a učenia stretneme, nám poskytujú možnosť uplatňovať súcitenie, a preto predstavujú najväčší poklad na našej ceste. Musíme im byť hlboko vďační za príležitosť prežívať súcitenie, otvoriť si srdcia a prebudiť sa do svojej pravej podstaty.

 

Sobota 23.4.2016 10:00-16:30

Nedeľa 24.4.2016 10:00-16:30

 

Cena: 120€ (vrátane dvoch obedov)

 

Pravidlá:

  • doniesť si podložku na sedenie na zemi, pohodlné športové oblečenie
  • pôda, kde je láma, sa podľa starých budhistických tradícií považuje za posvätnú, a preto na ňu nevstupujeme obutí – pred miestnosťou je potrebné sa vyzuť (topánky nechať pred miestnosťou, kde budú strážené alebo vložiť do ruksaka a zobrať si do miestnosti)
  • POZOR, počet miest je obmedzený kapacitou miestnosti na max. 200 osôb, čo však zaručuje priamy kontakt a otvorenú komunikáciu s Lámom Lobsangom

 

Rezervácia a predaj lístkov

  1. Priamo pred podujatím (vzhľadom k limitovanej kapacite, nie je zaručená dostupnosť lístkov)
  2. Na www.ticketportal.sk od 1.3.2016.
  3. Rezervácia lístkov e-mailom na maitri@chello.sk alebo maitri@maitri.sk (rezervácia je platná do 3 dni po uhradení sumy za počet rezervovaných lístkov).
  4. Telefonicky na 0904 755 150

 

Inštrukcie k platbe

  • Platbu v adekvátnej výške podľa počtu účastníkov zaslať na č.ú. IBAN SK13 0200 0000 0035 6607 7158. Do správy pre prijímateľa uveďte: meno a počet kupovaných lístkov napr. FeroMrkvicka- 4x.
  • Ako variabilný symbol uveďte dátum narodenia – len deň a mesiac – napr. 2307.
  • Po obdržaní platby Vám na Vami uvedenú mailovú adresu potvrdime obratom jej prijatie a zaregistrovanie účasti.
  • Registrácia je platná po uhradení poplatku. Lístky budete mať rezervované a vyzdvihnete si ich v obálke so svojím menoma variabilným symbolom na mieste priamo pred podujatím po predložení dokladu o zaplatení (resp.dokladu potvrdzujúcehoVáš variabilný symbol.