Rinpoche Tulku Lobsang – Dream Yoga – Joga a Riadenie sna

Loading Map....

Dátum/čas
Date(s) - 15/09/2023 - 17/09/2023
14:00 - 13:00

Miesta konania
Zámok Smolenice


Rinpoche Tulku Lama Lobsang

Tibetský duchovný vodca

8. reinkarnácia Tibetského lámu Nyentse

Budhistický majster, učiteľ, liečiteľ, lekár tradičnej tibetskej medicíny a astrológ

3dňový meditačný pobyt s vysokým učením tantrického Budhizmu

Tulku Lobsang – Dream Yoga – Jóga a Riadenie sna

Počas života prespíme približne 240 tisíc hodín. Bola by škoda nevyužiť taký dlhý čas na rozvoj nášho duchovného potenciálu. Pod pojmom „joga a meditácia sna“ chápeme čisté a zároveň v istom zmysle riadené  snívanie počas spánku. Sme si vedomí, že spíme, ale časť mysle je počas spánku stále bdelá a prítomná.

Najskôr  musíme mysľou počas sna rozpoznať, že spíme a snívame, aby sme potom boli schopní v druhom kroku pozorovať a riadiť náš sen. V tomto stave vieme privolať dobrovoľne aj situácie, ktoré nám spôsobili alebo spôsobujú ťažkosti, smútky, či problémy v našom živote tu a teraz.  A potom ich vo svojom sne prežiť a s ľahkosťou, ktorú sme v reálnom živote nepoznali, aj vyriešiť. Keď sa naučíme riadiť svoje sny, budeme schopní privolať do sna problémy svojho života a  vo sne ich zvládnuť.

Keď sme v bdelom stave, myslíme si, že sen je len ilúzia. Avšak keď sme v tej ilúzii, nevieme, že je to len ilúzia. Naše vedomie je zmätené, premenlivé. Cez praktizovanie Snovej jógy sa vieme naučiť rozpoznať túto ilúziu a pochopiť, že dokonca aj náš bdelý život je v istom zmysle tiež len ilúzia.

Kombináciou mantier a vizualizačných techník nám snová meditácia umožní zachovať si počas snov vedomie a využiť ich vo svoj prospech. Vieme ich ovplyvniť, vieme zväčšiť či zmenšiť predmety, vieme ich znásobiť alebo zjednotiť, vieme zmeniť naše telo, pretransformovať ho do inej podoby, môžeme mu dať hoci sto rúk.

Aj keď to, čo vidíme vo sne nie je skutočné, to čo zažijete skutočným je – napr. strach, radosť, pocit atď. Práve nerozlíšenie, nepochopenie týchto zážitkov ako ilúzie, nám spôsobuje utrpenie.

Na tej najhlbšej úrovni nám Joga sna ponúka možnosť ovplyvniť naše sny a tým vniesť svetlo do našej reality aj mysle. Je to nádherná cesta duchovného rozvoja vedúca ku šťastiu.

Čas/Time:     piatok. 15. 9. 2023 – nedeľa  17.9. 2023 / Friday 15.09. 2023 to Sunday 17.09.

  •               stretnutie a registrácia v mieste pobytu v piatok max. do 13.00  /registration till 13.00
  •               zahájenie učenia piatok 15.9. o 14.00 hod /teaching starts on Friday 15.9. at 14.00
  •               ukončenie pobytu obedom/closure of the programme – v nedeľu o 13.00 – Sunday at 1pm

Cena/Price:   závisí od zvoleného ubytovania/depending on accommodation alternative

  1. Single room – jednoposteľová izba – 550 eur/osoba
  2. Double room – dvojposteľová izba – 520 eur / osoba
  3. Tripple room  – trojposteľová izba – 490 eur/ osoba

Cena  zahŕňa / The Price includes:

Ubytovanie – 2 nocľahy  s plnou penziou, občerstvením počas prestávok, program – učenie, meditácie a cvičenia, tlmočenie, parkovanie na nádvorí zámku, administratívnu aj logistickú podporu

Accommodation for 2 nights in the castle, full board, cofee break refreshments, teaching fees, teaching programme, meditations, practices, interpretetion, materials, parking, administration and logistic support

Miesto/Location: Zámok Smolenice, Kongresové centrum SAV, Zámocká cesta, Smolenice

Smolenice Castle, Congress centre SAV, Zámocká cesta, Smolenice

Súradnice/Location:  48°3048.72S 17°2556.86

 Iné informácie:

  • doniesť si podložku na sedenie na zemi, pohodlné športové oblečenie
  • pôda, kde je láma, sa podľa starých budhistických tradícií považuje za posvätnú, a preto na ňu nevstupujeme obutí – pred miestnosťou je potrebné sa vyzuť (topánky nechať pred miestnosťou, kde budú strážené alebo vložiť do ruksaku a zobrať si do miestnosti)
  • v miestnosti je hrubý koberec, netreba sa obávať chladu ani tvrdej podložky
  • pitný režim bude dostatočne zabezpečený, kvôli krásnej historickej atmosfére miestnosti, prosím, nenosme dovnútra kávu, čaje, farbené nápoje, iba čistú vodu

Informácie na maitri@maitri.sk alebo telefonicky na 0904 755 150 – Slovak, English, Italian, Russian

Váš záujem o podujatie nahláste mailom na maitri@maitri.sk . Následne Vám bude na Vašu mailovú adresu zaslaný prihláškový formulár, ktorý je potrebné vyplniť, podpísať, oskenovať/odfotiť a zaslať nám elektronicky späť. Prihlásenie a uhradenie adekvátneho poplatku prosím urobte najneskôr do 17. 8. 2023, aby bola vaša registrácia kompletná.

Tešíme na na výnimočné podujatie a stretnutie s veľkým duchovným majstrom a učiteľom.